Избрани процедури

Няма избрани процедури
Тотал 0,00 лв
botuks-toxin EpilMe | Процедури с Ботулинов токсин - София

БОТУЛИНОВ ТОКСИН ЗА КОРЕКЦИЯ НА БРЪЧКИ

За остраняване на еволюционните структурни изменения, за хипердинамичните и статичните бръчки се прилагат различни методи от естетичната медицина. За нехирургична корекция на мимическите бръчки най-често се използва ботулиновия токсин А (Vistabel).

Появата на първите мимически бръчки започва още в ранна детска възраст, като следствие от често повтарящи се емоционални реакции. А също така от вродената склонност към възникване на бръчки поради повишената активност на определени мускули. Характера на тези мускули се определя в детска възраст и постепенно се затвърждава през годините.

botox-botulinov-toxin-vanity-zone EpilMe | Процедури с Ботулинов токсин - София
botox1 EpilMe | Процедури с Ботулинов токсин - София

ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА

С БОТУЛИНОВ ТОКСИН

Бръчките винаги имат индивидуално изражение. В самото начало са едва забелижими, като с възрастта започват да стават все по-изразени и дълбоки. Разделят се на кинетични типове.

Хипер-кинетични бръчки – най-много са изразени в областта на челото, между очите и в периорбиталната зона около очите и най-често са причина за естетичен дискомфорт. Дадените бръчки най-много се проявяват при движението на мускулите, които са постоянни и не са свързани с емоционални реакции, при по-продължителен покой изчезват, например по време на сън.

Хипертонични бръчки – дори в състояние на покой са напрегнати, поради което не могат напълно да се отпуснат, не зависят от волята на човека.

Статични бръчки – образуват се под вличние на дегенеративните изменения на структурата на кожата и мускулите на лицевите зони, свързани с възрастовите изменения на тъканите, върху които оказват вличние и външните фактори, като въздействието на ултравиолетовите лъчи, гравитацията, вредните навици и др. Най-изразени са в състояние на покой.

КАК ДЕЙСТВА БОТУЛИНОВИЯ ТОКСИН?

Инжектирането на ботулиновия токсин А намалява активността на невромедиаторите на ацетилхолина в невромускулните съединения, както и в анатомичните холиенергични ганглии. Без въздействие нот нервен импулс мускулите остават в покой. По този начин ботулиновия токсин А временно отпуска мускулите на лицето, намалява или напълно премахва бръчките.

През 1992 год. се поставя началото на т. нар. ботокс терапия. Успешно се третират мимическите бръчки на лицето, както и бръчките ‘пачи крак’, а дори намира приложение за лечение на хиперхидроза – състояние на обилно изпотяване.

Ботокс терапията е бърз и безкръвен метод и точно поради тези причини се оказва и много търсен. Много важно е да се отбележи, че процедурите с ботокс са абсолютно противопоказни по време на бременност и кърмене.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30 годишна възраст. По принцип не съществува ограничение на процедурите с ботокс, могат да се правят цял живот, но не е желателно да се инжектира токсина на едно и също място повече от два пъти в годината. Ако повтаряте по-често процедурата и тя се изпълнява от непрофесионалист, то съществува реална опасност да получите парализа на лицевите мускули.

Ботулинов токсин се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, между веждите, около очите (т. нар. пачи крак) и около устните. Той е в състояние да промени общата визия на лицето, като успешно заличава уморения вид. Токсинът може да ‘поправи’ включително леки дефекти в носа, а също така се справя успешно и със стърчащите уши. Намира приложение и при контролирането на нежеланото изпотяване по лицето и челото. Ботулиновият токсин се оказва особено полезен не само за суетните дами, но и при хора, ‘тежко’ белязани от съдбата (жертви на катастрофи, при инциденти със заливане с киселина и др.).

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, като ефектът от нея се проявява след 2 до 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторното му нанасяне, времетраенето му се удължава. Дозировката на ботокса, предназначен за корекция на бръчки, е под 100 единици, като той е екстремно разреден. За дълбоките назолабиални бръчки (свързващи носа и устните), ботоксът не би бил най-добрият избор. По-добре е те да бъдат третирани с хиалуронова киселина.

ПРЕДИМСТВА

Работим с продукти, разрешени за употреба в Европейския съюз
В много редки случаи се проявяват алергични реакции
Процедурите са с много по-бърз възстановителен период

ПРЕПОРЪКИ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

До 12 часа след процедурата да не се прилагат козметични средства
До 5 дни след процедурата да се избягва подлагане на третираното място на висока температура
До 7 дни след процедурата да се избягва механично натоварване на третираното място като масаж, естетични процедури с лазер и други
Открийте разликите

ПРЕДИ И СЛЕД

Открийте разликите

ПРЕДИ И СЛЕД

Или се обадете на:

Цени за поставяне на ботулинов токсин

ceni-butolinov-toxin-vanity-zone EpilMe | Процедури с Ботулинов токсин - София

Цени за поставяне на ботулинов токсин

botulinov-toxin-price EpilMe | Процедури с Ботулинов токсин - София