Избрани процедури

Няма избрани процедури
Тотал 0,00 лв
mezoterapia EpilMe | Мезотерапия - Естетична дерматология

Мезотерапия

За повече блясък и подобрена еластичност на кожата, по-малко бръчки, подобряване нейното качество, посредством стимулиране на биологичните процеси, протичащи в нея.

За първи път методиката за мезотерапия е била използване през 1952г. от френския доктор Мишел Пистор (Michel Pistor). Това е миниимално инвазивна методика, която намира широко приложение по целия свят при лечение на различни кожни проблеми. Тя е част от направлението на естетичната медицина. 

mezoterapia-vanity-zone EpilMe | Мезотерапия - Естетична дерматология
meso1 EpilMe | Мезотерапия - Естетична дерматология

ЗА ПОВЕЧЕ БЛЯСЪК И ПОДОБРЕНА

ЕЛАСТИЧНОСТ НА КОЖАТА

Използвайки различни активни вещества, богати на витамини, минерали, аминокиселини и хиалуронова киселина, се решават различни проблеми, като алопеция (косопад), целулит, стрии (разтягане на кожата), отстраняване на кожни паласки. Лекуващият доктор избира най-подходящите комплекси от активно действащи вещества и микроинжекции, благодарение на които веществата попадат в мезодермата (вътрешния слой на кожата).

МЕЗОТЕРАПИЯТА СЕ ПРИЛАГА В СЛЕДНИТЕ СЛУЧАИ

Целулит, локални мастни образувания в областта на бедрата, корема, бричовете, седалището и коленете
Лечение на стрии (разтягане на кожата)
Остаряване на кожата, нейната профилактика и лечение
Мазна, пореста кожа
Лечение на кожата на главата и космите в случаите на алопеция (косопад)
Атония на кожата
Повишена пигментация
Двойна брадичка
Застаряваща, изгубила елстичност кожа
Суха, атонична кожа
Бръчки
Торбички под очите
Загубена форма и овал на лицето
Появили се капиляри по лицето и розацея

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ПРИЛАГАНЕ

Бременност, лактация
Следоперативен период
Нарушено съсирване на кръвта
Остри и хронични заболявания по кожата
Епилепсия
Склонност към образуване на келоиди
Употреба на антикоагуланти

КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

Хиалуроновата киселина е един от най-важните компоненти на вашата кожа. От нейната концентрация в клетките на дермата зависи външния вид на кожата. Кожа, наситена с хиалуронова киселина изглежда млада, еластична и гладка, а устните по-пухкави и здрави. Приблизително към 25-30 годишна възраст количеството на хиалурон в дермата  започва да намалява. Ежегодно ние губим около 3% от хиалуроновата ни киселина в тялото и постепенно започват да се проявяват признаците за стареене на кожата. Антиейдж процедурите чрез мезотерапия са насочени към възстановяване на концентрацията на хиалуронова киселина в кожата.

При изпълнение на процедурата с помощта на микроинжектиране в кожата се вкарва хиалуронова киселина. Благодарение на хиалуроновата киселина в кожата се активизират процесите: стимулират се фибробластите, активизира се синтеза на колаген и еластин, както и започва синтез на хиалуронова киселина от самия организъм, подобряват се свойствата за регенерация на кожата, забавя се процеса на стареене, възстановява се тургора на кожата, нейната еластичност и здрав вид.

В зависимост от състоянието на кожата чрез мезотерапията тя се хидратира, коригират се бръчките по нея и се подобрява цялостното й състояние.

Процедура antiage – против стареенето на кожата, mesolight – за изсветляване на кожата, мезолифтинг – за лифтиране и стягане на кожата. Процедурите се извършват в областта на лицето, шията, деколтето, дланите, бедрата и корема.

МЕЗОТЕРАПИЯ НА КОЖАТА НА ГЛАВАТА (СРЕЩУ КОСОПАД)

Индивидуално за всеки пациент нашия доктор ще селектира мезотерапевтичен лечебен коктейл в зависимост от състоянието на кожата на главата и косата. Лечебният коктейл, съдържащ витамини, микроелементи и аминокиселини е предназначен за стимулиране растежа на косата и нейното заздравяване.

Благодарение на микроинжектирането препаратите достигат самите космени фоликули. Мезотерапията подобрява микроциркулацията на кожата на главата, насищайки космените фоликули с необходимите вещества и микроелементи. В зависимост от състоянието и конкретния проблем се предписва курс от процедури. Като правило състоящ се от 7-12 процедури на всеки 7 дни.

ЛЕЧЕНИЕ НА ЦЕЛУЛИТ

Мезотерапията е една от най-ефективните процедури за лечение на целулит. Целулита обикновено се появява към 25-35 годишна възраст и постепенно прогресира. Има няколко мезотерапевтична метода за справяне с целулита. В зависимост от формата на целулит се селектира коктейл от активни вещества, които въздействат както на причините за възникване на целулита, така и на вече образувания проблем. Започва стимулиране на процеса на липолиза (разграждане на мазнините). Целия процес оказва влияние на предкапилярните и стените на кръвоносните съдове (осигурява се стимулация за дренаж на течности), както и на фиброза (влакната, които са покрити с мазнини). Също така активните вещества прфилактически въздействат на кожата, непозволявайки последващо прогресиране на целулита.

СТЕПЕНИ НА ЦЕЛУЛИТ

Степен 0: визуално не е виден, дори да направите кожна гънка.

Степен 1: подути лобули при натиск. В изправено или легнало положение целулита не се вижда.

Степен 2: лобулите са видими в изправено, но не и в легнало положение.

Степен 3: лобулите са видими, както в изправено, така и в легнало положение.

Необходим брой процедури

Количеството процедури е свързано и е в пряка зависимост от степента на целулит. По време на безплатната консултация нашият дерматолог ще изготви индивидуален график за лечение в зависимост от проблема, причините за възникването му и клиничната форма. Като правило в изострена форма се правят 4-7 процедури на всеки 1-2 седмици, а на по-късен етап се препоръчва за профилактика да се правят 2-4 процедури в годината. Продължителността на процедурите е около 20-45 минути.

ПРЕДИМСТВА НА МЕЗОТЕРАПИЯТА

Въздействие:

Локално върху кожата – не попада в кръвоносните съдове, поради което не възникват никакви системни странични ефекти
Физиологично – при изпълнение на процедурата по мезотерапия, кожата не само е снабдена с необходимите й вещества, но и са стимулирани естествените й 
Механизми за възстановяване (стимулиране на фибробластите, увеличаване синтеза на колаген и еластин)
Успешно се съчатава с други естетични процедури: пилинг, лазерна терапия и апаратни антицелулитни процедури
Процедурата по мезотерапия няма възрастови ограничения за приложение.

ПРЕПОРЪКИ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

В рамките на 12 часа да не се използва декоративна козметика
За няколко дни да не се посещава парна баня, сауна, басейн, както и интензивни спортни тренировки
Една седмица след процедурата да се избягва активно излагане на слънце
Или се обадете на:

Цени на мезотерапия

ceni-mezoterapia-biorevitalizacia-vanity-zone EpilMe | Мезотерапия - Естетична дерматология

Цени на мезотерапия

mezoterapia-biorevitalizacia-price EpilMe | Мезотерапия - Естетична дерматология